Restoranist

Tunnustatud kvaliteet, meeldejääv elamus

Restoran Hõlm on paik, kus põhjamaine elegants kohtub kõrgetasemelise külalislahkusega. Restoran on soovitatud MICHELIN Guide 2025 poolt ning nimetatud Tartu parimaks restoraniks Falstaff Nordic Restaurant Guide’i poolt nii 2024. kui ka 2025. aastal. Restorani erilisus peitub avatud köögis, mis loob otsese sideme külalistega ning võimaldab nautida kokakunsti vahetult. Hõlm kasutab roogade valmistamisel põnevaid tehnikaid, milles on olulisel kohal kvaliteet, lihtsus ja puhtad maitsed. Restorani stiil on inspiratsiooni saanud Lydia Grünmann Holmi 1925–1926. aastal kirjutatud kokaraamatust. Sellest on ka restoran saanud oma nime – Hõlm.

Reserveeri laud
Restoran-Hõlm-õhtu-eksterjöör-min

1925–1926

Hõlm-raamat-toidud

Inspiratsioon minevikust

 

 

Restorani nime ja kulinaarset visiooni on inspireerinud Lydia Grünmann Holmi originaalne kokaraamat, mis on kirjutatud aastatel 1925–1926.

2016

Suur avamine

 

2016. aastal avas Tartu südames ukse hotell Lydia. Samal ajal tegi debüüdi ka restoran Hõlm, tuues linna restoranikultuuri uue taseme.

Mõned kuud pärast avamist algatasime eriõhtusöögi traditsiooni. Aastate jooksul on Hõlm restoran võõrustanud tunnustatud kokkasid üle maailma, sh Inaki Bolumburu (Hispaania), Andrius Kubilius (Leedu) ja Frédéric Jaunault (Prantsusmaa).

2017

First White Guide Nordic tunnustus

 

Aastake pärast avamist sai Hõlm restoran oma esimese tunnustuse White Guide Nordicus – ühes Põhja-Euroopa kõige olulisemas restoranijuhtis.

2022

Michelin Guide jõudis Eestisse

 

2022. aastal saavutas Hõlm restoran ajaloolise verstaposti, kui sai kirja Michelin Guide’i – esimene sellises mõõdus rahvusvaheline tunnustus Eestis.

2023

White Guide’ist saab Falstaff Nordic Restaurant Guide

 

2023. aastal kinnitas Hõlm restoran taas oma koha prestiižses Michelin Guide’is, tõestades oma staatust ühe Eesti tipprestoranina.

See aasta tähistas ka uut peatükki restorani tunnustuste ajaloos: pärast seda, kui White Guide lõpetas Eestis toimetamise, valiti Hõlm Falstaff Guide hinnangul Tartu parimaks restoraniks.

Täna

Tipptaseme pidev areng

 

Täna seisab Hõlm uhkelt nelja järjestikuse aastaga MICHELIN Guide’is ning kahe aasta tunnustusega Falstaff Nordic Restaurant Guide’is, sealhulgas Tartu parima restorani tiitliga aastatel 2024 ja 2025.

1925–1926

2016

2017

2022

2023

Täna